Kazısız Teknolojiler Seminerler Dizisi: Girişimcilik ve Kuluçka Merkezleri-Akıllı Baret Projesi
28 Kasım 2018

Mühendislik Fakültesi, Yapı ve İnşaat Kulübü, Girişimcilik ve İnovasyon Kulübü, Yeni Nesil Arge Kulübü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kazısız Teknolojiler Seminerlerinin dördüncüsü  21 Kasım Çarşamba günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Kazısız teknolojiler seminerinin ilk bölümü Yıldız Teknopark A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İsa Turgut İnci’nin sunumuyla başladı. İnci, inovasyon ve girişimcilik kavramlarını anlatarak kuluçka merkezleri hakkında bilgi verdi. Kuluçka merkezlerinin nasıl işlediğini, girişimcinin ön kuluçka döneminden ticaretleşmeye dek devam eden hayat döngüsünü öğrencilerimize aktardı.

Seminerimizin ikinci bölümünde ise Medron Teknoloji CEO’su Eren Mert, şirketin kuruluş dönemini ve IOT (sensör-veri-karar ve aksiyondan oluşan zaman) sürecinden bahsetti. Yaptığı projelerde temel hedefinin iş sağlığı ve güvenliği olduğunu aktaran Mert, öğrencilerimizin yönelttiği sorulara cevap verdi.

Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fevzi Yılmaz'ın konuşmacılarımıza hediye takdimiyle seminerimiz tamamlandı.