Mühendislik - Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri Kariyer Etkinliği Tamamlandı
28 Mayıs 2015

Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ile Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliği, Mimarlar Mühendisler Grubunun katkılarıyla 21 Mayıs Perşembe günü Üniversitemiz Haliç Yerleşkesi C Blok önünde 09.30 - 15.30 saatleri arasında Kariyer Etkinliğimiz gerçekleştirilmiştir.

Etkinliğimiz öğleden önce saat 09.30 - 11.30 saatleri arasında Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI’nın açılış konuşmasının devamında Mimarlar ve Mühendisler Grubu’nu temsilen Prof. Dr. Ali Osman ÖNCEL, Biyomedikal Kulübü Başkanı Mervan ÖZEKİNCİ, Mimarlık Kulübü Başkanı Gizem ALIN, Yapı ve İnşaat Kulübü Başkanı Ozan ERDEM, Internet of Things Kulübü Başkanı Ebrar YALÇIN, EKSİM Yatırım Holding Proje Müdürü Bayram SARAÇOĞLU, A D Tasarım Firma Sahibi Adnan DEMİRTAŞ, Mühendislik Fakültesi’ni temsilen Prof. Dr. Yılmaz ÇAMURCU, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’ni temsilen Prof. Dr. Mualla YILDIZ, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Hasan Tahsin USTA ve Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN’ın protokol konuşmalarının ardından Birlikte İK Dernek Başkanı Ali BEKTAŞ'ın mezuniyet sonrası iş hayatının öğrencilerimizden beklentileri üzerine gerçekleştirdiği seminer ile başlamıştır.

Seminer sonunda değerli katılımları adına Rektörümüz Prof. Dr. Musa DUMAN, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Yüksek Mühendis Hasan Tahsin USTA’ya,  Genel Sekreter Alim TÜRKYILMAZ, Mimarlar ve Mühendisler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Osman ÖNCEL’e,  Prof. Dr. Mualla YILDIZ, MMG Genel Sekreteri Murat ALPAY’a, Prof. Dr. Avni MORGÜL, Yüksek Mimar Adnan DEMİRTAŞ’a, Yrd. Doç. Dr. Ahmet AVCI, Yapı ve İnşaat Kulübü Başkanı Ozan ERDEM’e, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Ayhan TUĞLU, Mimarlık Kulübü Başkanı Gizem ALIN’a, Personel Daire Başkanı Kadir ŞAHİN, Biyomedikal Kulübü Başkanı Mervan ÖZEKİNCİ’ye, Bilgi İşlem Daire Başkanı Mehmet KÖSEM, Internet of Things Kulübü Başkanı Ebrar YALÇIN’a, Kariyer Merkezi Genel Koordinatörü Soner ÖRNEKOL, Birlikte İK Dernek Başkanı Ali BEKTAŞ’a hediyelerini takdim ettiler.

Açılış programımız sonrasında öğrencilerimiz alanda kurulu olan Ericsson, Fujitsu, Elektromak, AVD Teknoloji, Vefa Prefabrik, Emsaş İnşaat, Acıbadem Hastaneler Grubu, Meditel, Astra Medikal, Evdema, AD Tasarım ve Pulsar Yaşam Alanları,  İŞKUR firma ve kurumlarının stantlarını ziyaret ederek staj ve iş fırsatları hakkında bilgi aldılar. Öğrencilerimiz için mezuniyet öncesi pratik sahanın çalışmaları hakkında güncel bilgileri edinebildikleri stant ziyaretlerinde, firmalara staj ve iş başvuruları için CV doldurmaları ile öğleden sonraki panel programına geçilmiştir.