Mühendis olduğunuzda zamandan kazanmanız gerektiğini anlayacaksınız.
2 Aralık 2019

Kariyer Merkezi, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü ve Yapı ve İnşaat Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Planlama Mühendisliği ve Yapı Bilgi Modellemesi (BIM) seminerimiz 25 Kasım 2019 Pazartesi günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

Konuşmacı İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa YEŞİLYURT konuşmasına ilk olarak kendisini tanıtarak başladı. Mezuniyet sonrasında neler yapabilecekleri konusunda öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. Yapı bilim modellemesi hakkında bilgilendirme yapan Yeşilyurt, yapıyı 3 boyutlu olarak neden tasarladıklarını ve 2 boyutlu tasarımdan farkının neler olduğunu hazırlamış olduğu sunumda öğrencilerimize anlattı. Bir projede ne gibi hataların olabileceğini anlatarak, “BIM tüm disiplinleri bir arada topladığı için farklı disiplinleri tespit edip uyarabiliyor. Sahaya başlamadan problemleri tespit edip sizi dijital ortamda uyarıyor.” diyerek BIM’in (Yapı Bilgi Modellemesi) hazırlanan projelerdeki faydalarını detaylandırarak anlattı.

“Mühendis olduğunuzda zamandan kazanmanız gerektiğini anlayacaksınız.” diyen Yeşilyurt, gelişmiş ülkelerin projelerini BIM üzerinden gerçekleştirdiklerini ve Türkiye’de yavaş yavaş yaygınlaştırıldığından bahsederek dünyada ve Türkiye’de BIM kullanımlarını verdiği örneklerle öğrencilerimize anlattı.

4 Boyutlu modelleme ve 5 boyutlu modelleme hakkında da detaylıca bilgilendirme yapan Yeşilyurt, “3 boyutlu modellemeye zaman ekledik 4 boyutlu modellemeyi elde ettik, maliyeti de ekleyince 5 boyutlu modellemeyi bulduk.” diyerek modelleme aşamalarından bahsetti.

Yurtdışı çalışma ortamlarını anlatan Yeşilyurt, “Farklı ülkelerdeki insanlarla, kültürlerle çalışmak çok büyük kazanımlar sağlar.” diyerek çevresinde bulunan örnekleri anlatıp öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu. İnşaat Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Mustafa Mert’in hediye takdimi ile seminerimiz sona erdi.