Öğrenime devam ediyorken sınavlara hazırlanın
17 Aralık 2019

Kariyer Merkezi ve Mezunlar Derneği kapsamında gerçekleştirilen Mezun Ziyaretleri devam ediyor. Bu hafta İstanbul Anadolu Adliyesi’nde çalışan 2014 Adalet Programı mezunumuz Mehmetakif ECEM’i 10 Aralık 2019 Salı günü ziyaret ettik.

Çalışmak istediğiniz alanda araştırmalar yapın

Kariyer Merkezi Müdürü Soner ÖRNEKOL ve Kariyer Merkezi Mezun İlişkileri Koordinatörü Hamza AYDIN tarafından gerçekleştirilen ziyaretimizde Mehmetakif ECEM, 2014 yılında üniversiteden mezun olmadan önce aldığı KPSS puanıyla Adalet Bakanlığına Zabıt Katibi olarak atandığını, öğrencilerimize öğrenime devam ediyorken sınavlara hazırlanmaları ve çalışacakları alanda araştırmalar yapmaları konusunda tavsiyelerde bulundu.

Sosyal ilişkilerin önemi

Ecem, zabıt katibi olarak adliyede yeni açılan davalar ile ilgili işlemler yaptığını ve bu alanda çalışmak isteyen öğrencilerimize bilgisayar kullanımının, pratikliğin ve sosyal ilişkilerin öneminden bahsederek ticari davalar için gelen kişilerle ikili ilişkilere göre ceza davaları için gelen kişilerle daha sabırlı ve anlayışlı ilişkiler kurmaları gerektiğini söyledi.

Üniversitedeki derslerin önemi

Üniversitede icra ve iflas derslerinin, hukuk ile ilgili derslerin ve değişen mevzuat takibinin bu alanda çalışmak isteyen öğrenciler için çok önemli olduğunu söyleyerek sözlerine son verdi.

Sektördeki gelişmelerin bilgilerini mezunlarımızdan aldığımız ziyaretlerimize önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Takipte kalın…