Okurken yetkinliklerinizi geliştirecek sertifikalı eğitimlere katılın

Kariyer Merkezi tarafından gerçekleştirilen mezun ziyaretlerimizde bu hafta Optomed Metroloji Kalibrasyon ve Eğitim Merkezi’nde çalışan Biyomedikal Mühendisliği mezunumuz Sena Nur ACAR’ı ziyaret ettik.

Kariyer Merkezi Mezun İlişkileri Koordinatörü Hamza AYDIN ve Eğitim Koordinatörü Seda TÜRKYILMAZ tarafından gerçekleştirilen ziyaretimizde Optomed Metroloji Kalibrasyon ve Eğitim Merkezi’nde Biyomedikal Mühendisi olarak çalışan Sena Nur ACAR işe başlama hikayesini anlattı.

Mezun olduktan 3 ay sonra işe başladığını belirten Acar, “İşimi mail yoluyla CV’mi ileterek kendim buldum. Daha önce DTS Kalibrasyon firmasında staj yapmıştım. Bu yüzden bu firma bana çok yakın geldi başvuruda bulundum ve görüşmeye çağırıldım.” diyerek staj yapılan firmanın öneminden ve iş bulma sürecindeki çabasından bahsetti.

İş görüşmelerinde sorulan mülakat sorularının CV’sinde yazdığı bilgiler üzerinden sorulduğunu ifade eden Acar, “ Cv’nize yazdığınız bilgileri mutlaka doğru ve olduğu gibi yazmalısınız. Çünkü sorulan sorular genelde bu bilgiler üzerinden geliyor. Mesela bilgisayar bilgimi ölçmek için mülakatta uygulamaya geçip Excel’de formül yazdırarak bilgisayar bilgimin CV’mde belirttiğim gibi olup olmadığını göstermemi istediler.” dedi. Üniversite de gördüğü eğitimin iyi ve yeterli olduğunu da anlatarak, “Aldığımız eğitim bu sektör için yeterli, laboratuvar derslerimiz çok faydalı oldu. Programlama dersinin benim şu an işe başlamamda da önemli bir etkisi oldu.” diyerek almış oldukları derslerin şu an çalışmış olduğu sektörde yeterli olduğundan bahsetti.

Alınan eğitimin haricinde kişinin kendisini geliştirmesi gerektiğini ve üniversite eğitimi yanı sıra farklı seminerlere ve sertifika programlarına katılması gerektiğini belirten Acar, “Ortalamanız eğitim hayatınız boyunca önemli olabilir. Fakat iş hayatında ortalamanız nedir diye sormuyorlar. Aldığınız eğitimi sektörde kullanabiliyor musunuz diye bakıyorlar. Bunun için de mutlaka kalibrasyon, cihaz vb. gibi sektörel bilgi edinecek seminerlere, sertifika programlarına katılmalılar. Bu bilgiler kişiyi iş hayatında bir adım öne çıkaracaktır.” diyerek eğitime devam eden öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.

Üniversitenin mezunlara sağladığı imkanlar hakkında fikirlerini paylaşan Acar, “Mezunların üniversiteye giriş çıkışları sorunlu olmamalı ve laboratuvar imkanlarından yararlanabilmeliler. Hocalarla iletişim kopmamalı hatta mezunlarla projeler yapıp geliştirilmeli.” dedi.

Çalışma hayatına başlayan mezunlarımızın sektör beklentilerini ve süreçteki tecrübelerini öğrenmek adına ziyaretlerimize önümüzdeki günlerde devam edeceğiz. Takipte kalın…