PDR Bölümü’nü Öğrencilerimizden Dinledik

Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü işbirliğiyle “PDR Nedir? Mesleki Tanıtım Konferansı” 23 Mart 2017 tarihinde Küçük Çamlıca Yerleşkesi’nde düzenlendi.

İçeriğini bölüm öğrencilerinin hazırladığı ve sunuculuğunu yine bölüm öğrencilerinden Kübra Nur Işık, Hümeyra Saraç ve İsmail Buğra Bebek’in yaptığı seminerde Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü’nün genel anlamda mesleki tanıtımı yapıldı.

Seminerde PDR alanının tanımı, meslek özellikleri, iş olanakları, bölüm mezunlarının atanma ve yerleşme durumları ile Psikoloji ve Öğretmenlik bölümleriyle aralarındaki farklar ve benzerlikler başlıklarına yer verildi. PDR servisinin sadece sorun paylaşmak değil çeşitli soruların da sorulabileceği bir servis olduğunu belirten öğrencilerimiz, bir psikolojik danışmanda bulunması gereken özelliklerden en önemlilerini “sosyal yardıma ilgisi gelişmiş, sabırlı ve hoşgörülü bireyler” olarak sıraladı.

PDR’nin danışmanlık hizmeti olduğundan bahseden öğrencilerimiz, “Psikoloji mezunları adliye, huzurevi gibi yerlerde çalışırken PDR mezunları psikoloji danışmanları olabilirler” dedi. Çalışma alanlarından örnek verirken PDR mezunlarının aile danışmanlığı konusunda eğitim alıp kendi ofislerini açabileceklerinin de altını çizdiler. PDR alanının bilinirliği konusunda öğrencilerimizin 8 farklı ilde yaptıkları röportajlar ise seminere renk kattı. Seminerimiz Bölüm Hocalarının öğrencilerimizi tebriki ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.