Psikoloji Öğrencilerimizle Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeydik

Psikoloji bölümü öğrencilerimize özel olarak düzenlenen iş sahası gezisi kapsamında 18 Mart 2016 Cuma günü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ni ziyaret ettik.

Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra çalışabilecekleri alanları şimdiden tanımaları amacıyla organize edilen iş sahası gezilerimizin yeni durağı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi oldu. Psikoloji bölümünden yaklaşık 30 öğrencimizin katıldığı gezimize Psikolog Kemal Yerlikaya rehberlik etti. 32 yıldır Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Psikolog Yerlikaya, öğrencilerimize ilk olarak hastane tarihçesine dair önemli eşyaların yer aldığı Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Müzesi’nin gezilmesinde refakat etti. Hastane tarihçesine dair bilgilerle beraber hastanede kullanılan tıbbi malzemeler, tıbbi cihazlar ve kurumsal malzemelerin yer aldığı müzeyi ziyaret eden öğrencilerimiz merak ettikleri soruları Psikolog Yerlikaya’ya sorma imkanı buldular.

Müze sonrası kütüphanede devam eden gezimizde Yerlikaya genel olarak hastanenin yapısı ve hastalara verilen hizmetle ilgili bilgiler verdi. Öğrencilerimizin sorularıyla şekillenen konuşmada Psikoloji biliminin çok okuma, araştırma ve en önemlisi merak duygusunu sürekli olarak canlı tutma gerektirdiğini belirten Yerlikaya, “Çok güzel bir yolun başındasınız. Bizlerden sonra burada hizmet verecek olanlar sizlersiniz. Bu nedenle soru sormaktan, meraktan hiçbir zaman ayrılmayın. Bu mesleğin en güzel tarafı bir insana yardım ettiğinizde yaşadığınız manevi tatmin. İnanın bunun yerini hiçbir şey tutamaz” diyerek öğrencilerimize tavsiyelerde bulundu.