Sağlık Teknolojileri, Dijital Hastane ve Biyomedikal Cihazların Geleceğini Konuştuk
29 Aralık 2015

Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Biyomedikal Teknolojiler Kulübü, Internet of Things Kulübü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Sağlık Teknolojilerinde IBM ve Dijital Hastane ve Biyomedikal Cihazların Geleceği isimli panel ile mesleğin, hastanelerin ve cihazların mevcut durumu ve geleceği hakkında bilgiler edinen öğrencilerimiz bir etkinliğimizden daha mutlu ayrıldı.

Biyomedikal dünyasının bilinirliği yüksek firmalarından IBM ve ACENDIS, 10 Aralık Perşembe günü üniversitemizi ziyaret etti. Mühendislik Fakültesi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü, Biyomedikal Teknolojiler Kulübü, Internet of Things Kulübü ve Kariyer Merkezi işbirliği ile düzenlenen Sağlık Teknolojilerinde IBM ve Dijital Hastane ve Biyomedikal Cihazların Geleceği isimli panele katılım sağlayan firma yetkilileri, sektöre dair öğrencilerimize bilgi vererek kariyer yolunda farkındalıklarının artması adına etkili ve keyifli bir etkinliğe imza atmış oldular.

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Avni Morgül, Biyomedikal Mühendisliği Hocalarımızdan Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu ve Yrd. Doç. Dr. Haydar Özkan’ın katıldığı panelimize öğrencilerimizin ilgisi ve katılımı oldukça fazla oldu. 

IBM firmasının Cloud Teknolojileri ve Ekosistem Geliştirme Müdürü Jale Akyel’in sunumuyla başlayan panelde, biyomedikal sektöründe IBM’in rolü, sektörün bugünü ve yarını gibi konulara değinildi. Öğrencilerimizin sorularıyla katıldığı sunumumuz Akyel’in verdiği doyurucu cevaplarla son buldu.

Akyel’in ardından ACENDIS Genel Müdürü Gürkan Köroğlu ve ACENDIS Akademi ve Eğitim Uzmanı Olaf Kayhan, ACENDIS firmasının sektördeki yerini ve bu alandan mezun olan öğrencilerin mezun olduktan sonra neler yapabileceklerine dair ayrıntılı bilgi verdiler. Firmalarına ait solunum cihazını da üniversitemize getiren Köroğlu ve Kayhan, cihazın nasıl kullanılacağı ve kullanım alanlarına dair bilgileri de öğrencilerimizle paylaştı. Öğrencilerimiz cihaz hakkında merak ettiklerini uzmanlarımıza sorarak cihaza dair ayrıntılı bilgi aldılar.

 Konuşmacılarımıza hediyelerin takdim edilmesiyle son bulan panelimizin ardından yapılan ikramda öğrenciler ve konuşmacılar bir araya gelerek sohbet etme imkanı buldular. Konuşmacılarımız bu tarz etkinlikler sayesinde öğrencilerle bir araya gelmelerinin kendileri için bir mutluluk olduğunu ve böylesi etkinliklerin öğrencilerin kariyer yolculuğu için çok değerli olduğunu belirterek bu tarz etkinliklerde öğrencilerimizle buluşmak istediklerini paylaştılar.