Siz Hiç Kağıt Yaptınız Mı?

Güzel Sanatlar Fakültesi, Geleneksel Türk Sanatları Bölümü ve Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi işbirliğiyle düzenlenen İbrahim Müteferrika Kağıt Semineri ve Kağıt Yapım Workshop’u 23 Aralık Çarşamba günü Kandilli Yerleşkemiz’de gerçekleşti.

İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi Kağıt Ustaları ve Uzman Personellerinden Aytekin Vural ve Bahri Demir’in kağıdın tarihi, günümüzde kağıt yapım süreçleri ve İbrahim Müteferrika Müzesi anlatımıyla başlayan seminerimiz, öğrencilerimizin kağıdı daha farklı bir açıdan tanımasına vesile oldu.

Üniversitemize hazırladıkları hamurları getiren uzmanlarımız, öğrencilerimizle birlikte kağıtlar yaparak kurumaya bıraktılar. Öğrencilerimizin yönelttiği sorulara verilen cevaplarla son bulan etkinliğimizden, öğrencilerimiz ve misafirlerimiz mutlu ayrıldılar.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüsrev Subaşı’nın da çalışmaları yakından izlediği, Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Nasuhi Çelebi ve Kariyer, Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi Eğitim ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Yağmur Özek tarafından organize edilen seminer ve workshop etkinliğimizde kağıt ustalarımız Aytekin Vural ve Bahri Demir’e hediyelerini Geleneksel Türk Sanatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Nasuhi Çelebi takdim etti.