Ülkemizde Okul Öncesi Eğitim Kalitesinin Artması Çocuk Gelişimi Mezunlarının Elinde

Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla röportaj yaptığımız Küçük Şeyler Akademisi Okul Öncesi Eğitim Koordinatörü Hülya Aydoğan, “Ülkemizde okul öncesi eğitim kalitesinin artması Çocuk Gelişimi mezunlarının elinde” dedi.

Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi tarafından tasarlanan Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla sektörün önemli isimleriyle yaptığımız röportajlar devam ediyor. Bu haftaki röportajımız, Küçük Şeyler Akademisi Okul Öncesi Eğitim Koordinatörü Hülya Aydoğan ile Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ayşe Tuğba Kar tarafından gerçekleştirildi.

Çocuk Gelişimi bölümünü bilinçli bir şekilde seçtiğini belirten Aydoğan, eğitimi hayatını “Okulda aldığım eğitimlerle sınırlı kalmadım. Hocalarımın rehberliğiyle farklı yerlerde gerçekleştirilen seminer ve konferanslara düzenli olarak katıldım. Dünyada neler oluyor, Türkiye’de okul öncesiyle ilgili hangi çalışmalar yapılıyor hepsini yakından takip ettim. Alanı tanıyabilmek adına bölümümle ilgili bol bol kitap okudum, sonrasında başlayan stajlarımız da bu alanda tecrübe ve bilgilerimizi artırmamıza daha da yardımcı oldu” cümleleriyle anlattı.

Mezuniyet sonrası işe geçiş sürecinde en önemli şeyin hayal kurmak ve hedef belirlemek olduğunu dile getiren Aydoğan, “Kariyer planlamanızı yaptıktan sonra geriye inanmak ve çok çalışmak kalıyor. Çalışıp inandıktan sonra hedefinize her şekilde ulaşıyorsunuz. Belki beklediğiniz zamanda değil, mesela ben belki düşündüğümden biraz daha geç bir zamanda ulaştım ama sonuçta şu anda hayal ettiğim yerdeyim ve hayal ettiğim şekilde çalışıyorum” dedi. Yeni mezun işe alımlarında dikkat edilen noktaları ise, “Öncelikle tabii ki alan bilgisi çok önemli, bununla birlikte kendini yetiştirmiş, iletişimi kuvvetli, özgüvenli, teknolojik bilgiye sahip nitelikli öğretmenler aranıyor. Zaten yaptıkları işte mutlu olabilmeleri için de bu kriterlere sahip olmaları gerekiyor” cümleleriyle özetledi.

Ülkemizde okul öncesi eğitim kalitesinin artmasında Çocuk Gelişimi bölümünden mezun gençlerin önemli olacağını belirten Aydoğan, “Bu yüzden gençlerimizin önemli bir vizyona sahip olmaları gerekiyor. Bu noktanın önemi ve sorumluluğunu fark edip buna göre kendilerini geliştirmeliler. Sektör, önemi geç kavranmış ama çok hızlı gelişen bir sektör. Bu noktada kendi kültürümüzü iyi tanımamız, ailelerin beklentileri ve yapılarını iyi tanımamız ve çok yönlü düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. Ancak bu şekilde sağlıklı bir okul öncesi eğitimi gerçekleştirebilmiş olacağız” cümleleriyle röportajımıza son verdi.

Üniversitemiz bölümlerine uygun olarak belirlenen önemli firma ve kurumların yetkilileriyle yapılacak röportajlarımız periyodik olarak devam edecektir.

 

Fotoğraf-Kamera: Rasim TURHAN 

Röportajın tamamını izlemek için tıklayınız