Üretken Akılların Yeri: Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’ndeydik

İkinci döneme az bir zaman kala, yeni işbirlikleri için kurumlarla görüşmelerimizde bu seferki durağımız Üsküdar Fikir Sanat Merkezi oldu.

Üsküdar Fikir Sanat Merkezi Grup Yöneticisi Serap Yavuz ile yapılan toplantıya Merkez Müdürümüz Soner Örnekol ve Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ayşe Tuğba Kar katıldı. Üniversitemiz ve Merkezimizin hizmet alanları hakkında verdiğimiz bilgiler sonrası 2016 yılında girişimciliği desteklemek amacıyla kurulmuş ve ücretsiz hizmet veren Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nin yapısı ve hizmet alanlarına dair bilgiler edindik.

İki kurum arasında öğrencilerimizin gelişimlerine katkı sağlayacak özellikle girişimcilik alanına ilgi duyanları yakından ilgilendirecek işbirliği üzerine konuştuk. Ayrıca Mayıs ayında düzenleyeceğimiz Kariyer Günleri’ne katılım konusunda Üsküdar Fikir Sanat Merkezi’nden şimdiden söz aldık.

 

Üsküdar Fikir Sanat Merkezi

2016 yılında girişimciliği desteklemek amacıyla kurulmuş ücretsiz bir merkezdir. Merkezin kuruluş amacı, yeni girişimcilerin büyümesine destek vererek Türkiye’deki girişimcilik ekosistemine katkı sağlamaktır. Merkezin bulunduğu yer 300 yıllık tarihi olan Altunizade’deki Burhan Felek Köşkü’dür.