Yetkinliklerinizi Artırmak İçin İlgi Duyduğunuz Konu Hakkında Eğitim Alın
29 Eylül 2015

Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla röportaj yaptığımız Sempeak Genel Müdürü Altan Çolak, “Reklamcılık sektörünü tercih etmek isteyenlerin zihinleri açık olmalı” dedi.  

Kariyer Girişimcilik ve Mesleki Test Merkezi tarafından tasarlanan Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla yaptığımız röportaj serimiz bu hafta Sempeak Genel Müdürü Altan Çolak ile Kariyer Merkezi Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz tarafından gerçekleştirildi.

Selçuk Üniversitesi, Satış ve Reklamcılık Yönetimi bölümü mezunu Çolak bölümünü bilinçli bir şekilde seçtiğini belirterek “Satış ve pazarlama alanını seviyordum. Özellikle reklam satmayı hayal ediyordum. Bölümün yeni açılmış olması benim için bir şanstı ve burayı tercih ettim” dedi.

Mezun olacak öğrencide aranan özelliklerin her departmana göre değiştiğini belirten Çolak, “Satış ile ilgili bölümlerde sözel bölümden mezun, diksiyonu düzgün, dış görünüşüne önem gösteren ve zeki kişileri tercih ediyoruz” derken, teknik alanlar içinse mühendislik bölümü mezunu, yabancı dili iyi olan, analitik düşünceye sahip, istatistik bilen kişilere öncelik verdiklerini belirtti.

Reklamcılık sektörünü tercih etmek isteyen öğrencilere “Zihinlerinin açık olması lazım. Reklamcılık sektörünün eğlenceli olduğu kadar zor bir sektör olduğunu da bilmeleri ve bu bilinçle işe soyunmaları gerekiyor” tavsiyesinde bulunan Çolak, “Ajanslarda çalışmak veya reklamcılık yapmak isteyen kişilerin öncelikle zorluklarla baş edebilecek enerjisi olmalı ve bu enerjilerini doğru alanda yönlendirmeliler” diyerek sektöre atılmak isteyen gençlere bilgi verdi.

Mezun olmadan önce öğrencilerin ilgi alanlarına göre kendilerini geliştirmek adına farklı eğitimler almaları gerektiğini belirten Çolak, “Ne yapmak istediğinizi tespit edin ve neyden keyif alıyorsanız onu yapın. Yetkinliklerinizi artırmak için ilgi duyduğunuz konu hakkında eğitim alın” sözleriyle röportajımıza son verdi.

 

Fotoğraf-Kamera: Rasim TURHAN

Röportajın tamamını izlemek için tıklayınız