''Yaşam Her Zaman Güzeldir, Yeter ki Düşünceler Engelli Olmasın''
19 Aralık 2016

Eğitim Fakültesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerimiz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırladıkları seminerle “Yaşam Her Zaman Güzeldir, Yeter ki Düşünceler Engelli Olmasın” dedi. 

1992 yılından bu yana uluslarararası bir gün olarak kutlanan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için  genellikle gönüllülük esasına dayanan etkinlikler düzenlenmektedir. Üniversitemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencilerimiz de bu özel gün için değerli bir çalışmaya imza attılar. İçeriğini bölüm öğrencilerimizden Fadile Zeynep Çavuş ve Murat Zengin’in oluşturduğu ve öğrenci arkadaşlarından destek aldıkları “Yaşam Her Zaman Güzeldir, Yeter ki Düşünceler Engelli Olmasın” Semineri 14 Aralık Çarşamba günü Eğitim Fakültesi’nde düzenlendi. Sunuculuğunu Fadile Zeynep Çavuş ve Murat Zengin’in yaptığı seminerde engelli hakları, ülkemizde engelli olmak ve engellilik konusunda ne kadar duyarlıyız başlıkları üzerinden bilgi verildi.

Sokak röportajlarıyla farkındalığa dikkat çekildi

Engelli bir vatandaşımızla yapılan özel röportajda ise engelli bir çalışanın iş ve gündelik hayatta yaşadıklarını kendi cümleleriyle dinleme imkanı bulduk. Konuyla ilgili sokak röportajları da yapan öğrencilerimiz, vatandaşlara engellilik konusunda sorular yönelterek konuyla ilgili farkındalığımız ve duyarlılığımıza dikkat çektiler.

Seminerin sürprizi ise Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri, fakülte personelleri ve PDR Bölümü öğrencilerimizin işaret diliyle hazırladıkları videoydu. İşaret diliyle şarkıya eşlik edilen video salonda büyük beğeni topladı. Seminerin kapanışı ise tüm katılımcıların seminer sloganı olan “Yaşam her zaman güzeldir, yeter ki düşünceler engelli olmasın” cümlesini işaret diliyle yapmalarıyla oldu.

Eğitim Fakültesi öğrencilerimizin katıldığı seminerde “Geleceğin öğretmenleri ve danışmanları olarak çevremize karşı duyarlı ve bilinçli olalım” mesajı verildi.  Etkinlik sonunda bu güzel çalışma için öğrencilerimizi tebrik eden Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İsa Kaya kendilerine hediyelerini takdim etti.