Biyomedikalde MYO Elektronik Protezler

8 Mart 2017

Kariyer Merkezi, Biyomedikal Mühendisliği Bölümü ve Biyomedikal Teknolojileri Kulübü işbirliğiyle “MYO Elektronik Protezler” semineri düzenledi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Ortopedik Protez ve Ortez Bölümü Öğretim Görevlisi Uzman Kenan Karakaş’ın konuşmacı olduğu seminerde, elektronik protezlerin nasıl yapıldığı ve nasıl kullanıldığı konuşuldu. Konuşmasına protez ve ortezin tanımlarıyla başlayan Karakaş, protez çeşitleri, protez kullanım şekilleri ve kimlerin protez kullanabileceği konularıyla birlikte mekanik ve elektronik protezler hakkında da bilgi verdi.

Karakaş, protez kullanımı için gerekli kas gücünü test ederek uygulamalı bir şekilde gösterdi. Elektronik protezlerin uygulanmasında hastanın yaşayabileceği psikolojik durumlara da değinerek proteze ihtiyacı olan kişilerin bundan kaçmaması gerektiğini belirtti. Program sonunda öğrencilerimizin sorularına yanıt veren Karakaş’a hediyesini, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahattin Karagözoğlu takdim etti.