Sektör Diyor Ki Röportajları Intercomp Genel Müdürü Tolga Turan ile Devam Ediyor
6 Ağustos 2015

Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla röportaj yaptığımız Intercomp Genel Müdürü Tolga Turan, bilişim sektörünün 'parlayan yıldız' olduğunu ve her sektöre hitap ettiğini belirtti.

Sektör Diyor Ki Projesi kapsamında öğrencilerimizin kariyer planlamalarına destek olmak amacıyla sektörün yetkili isimleriyle yaptığımız röportajlar devam ediyor. Bu haftaki röportajımız, Intercomp Genel Müdürü Tolga Turan ile Kariyer Merkezi Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Emre Özmen tarafından gerçekleştirildi. Sürekli yenilenen bilişim sektöründe yer alacak bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin işin mutfağında uzun zaman geçirmelerini tavsiye eden Turan, sektörde profil yükseltip kaliteyi artırmak için öğrencilerin hedeflerinin olması gerektiğini belirtti.

Bilişim sektöründe “usta-çırak” kültürünün günümüzdeki yerini değerlendiren Turan, eğitimi devam ederken sektörde çalışan bir öğrencinin yeni mezunlara kıyasla sektöre dair pratik zeka kazandığını ve mesleğe hakimiyet konusunda diğerlerinden bir adım önde olduğunu vurguladı. Yazılım, donanım, sunucu, güvenlik ve network gibi alanların bulunduğu bilişim sektöründe kişinin kendi yeteneğini belirledikten sonra o alana eğilim gösterip uzmanlık yolunda devam etmesi gerektiğini dile getirdi.

Turan, staj konusunun önemine değinerek öğrencilerimizin mezun olmadan önce sektörde işini iyi yapan firmalarla temasta olmalarını tavsiye etti. Bilişim sektörünün en büyük artısının kişinin iletişim becerilerini geliştirmesi olduğunu tanımlayarak, sektörde hedefe ulaşmak için sebat edilmesi gerektiğini ve mesleki zorlukların üstüne giderek çözüm bulunabileceğini vurguladı.

Üniversitemiz bölümlerine uygun olarak belirlenen önemli firma ve kurumların yetkilileriyle yapılacak röportajlarımız periyodik olarak devam edecektir.

 

Fotoğraf-Kamera: Rasim TURHAN 

Röportajın tamamını izlemek için tıklayınız