Bilim Tarihi Öğrencilerimizle Kocaeli Bilim Merkezi’ni İnceledik

Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi Bölümü öğrencilerimizle 29 Nisan 2017 Cumartesi günü Kocaeli Bilim Merkezi ve SEKA Medmed Ali Kâğıtçı Müzesi’ni ziyaret ettik.

Bilim Tarihi Bölüm Temsilcisi Öğrencimiz B. Hakan Sunguroğlu organizasyonuyla gerçekleştirilen iş sahası gezimize 14 kişilik öğrenci grubu katılım gösterdi. Kocaeli Bilim Merkezi Rehber ve Eğitmeni Merve İpşiroğlu rehberliğinde Bilimin Sultanları Sergisi’ni gezen öğrencilerimiz, Evren ve Gökbilim ile Algı ve Gerçeklik bölümlerini gezerek alanda yer alan uygulamalı çalışmaları inceleme fırsatı buldular. Kocaeli Bilim Merkezi ile aynı alanda yer alan SEKA Kâğıt Müzesi’ni de ziyaret eden öğrencilerimiz, Türkiye’nin en büyük endüstriyel mirasının müzeye dönüşüm projesini de yerinde gözlemlediler.  

 

Kocaeli Bilim Merkezi ve Seka Kağıt Müzesi

Kocaeli Bilim Merkezi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve TÜBİTAK ortaklığı ile hayata geçirilmiş bir projedir. Türkiye’nin en büyük endüstriyel dönüşüm projesi olan Merkez, 1934 yılında temeli atılan Seka Kağıt Fabrikası içindeki 8.500 metrekarelik alan üzerinde yer almaktadır. 70 yıl kağıt üretimi gerçekleştiren Seka Kağıt Fabrikası restore edilerek yoluna Kocaeli Bilim Merkezi ve  Seka Kağıt Müzesi olarak devam etmektedir.