1915 Çanakkale Köprüsü İş Sahası Gezisi

İnşaat Mühendisliği Bölümü, Yapı ve İnşaat Kulübü ve Kariyer Merkezi işbirliğiyle  03 Nisan 2019 Çarşamba günü 1915 Çanakkale Köprüsü’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

Gezimizin başlangıcında, Karayolları Genel Müdürlüğü Asma Köprü  Mühendisi  Şeyma Serin öğrencilerimize proje detaylarını aktardı. Asma köprüyü meydana getiren ana yapılar olan keson temel, kule detayları, ana kablo ve kedi yolu ile ilgili detaylara değindi. Geçtiğimiz yıl 18 Mart’ta temeli atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nün, kule yüksekliğinin 318 metre olarak inşa edileceğini aktaran Serin ,318’deki 18’in Çanakkale Zaferimizin tarihi olan 18 Mart’ı simgelediğini de sözlerine ekledi.

Yapılan sunum sonrası öğrencilerimiz, şantiye sahasında, deniz kenarında üretilen özel betonları ve bu betonların uzun süreli döküm sürecini uygulamalı olarak gözlemledi.  Öğrencilerimizin yönelttiği sorulara verilen cevaplar sonrası gezimiz sona erdi. 

“1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara – Çanakkale Otoyolu,ulusal otoyol ağına entegrasyonuyla sağladığı gelişmiş erişim olanağı,yüksek yük ve yolcu taşıma kapasitesi,azalan seyahat süreleri ve artan yol emniyeti sayesinde, Türkiye’ye ekonomik ve sosyal değer katan güvenli,çağdaş bir ulaşım altyapıdır.”