Bilim Tarihi Öğrencilerimiz Kandilli Rasathanesi’ni Ziyaret Etti
15 Mayıs 2018

Bilim Tarihi Kulübü işbirliğiyle 11 Mayıs Cuma günü, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’ne iş sahası gezisi gerçekleştirildi.

Bilim Tarihi öğrencilerimizin katılımıyla düzenlenen geziye Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kaçar, Prof. Dr. Atilla Bir ve Araştırma Görevlisi Ahmet Göksu eşlik etti. Rasathane-i Amire’den Kandilli Rasathanesi’ne 150. yılını kutlayan enstitüde, öğrencilerimiz öncelikle Zeiss ekvatoryal teleskobu inceleme imkânı buldu. Türkiye’de yapılan gözlem faaliyetleri hakkında bilgi veren yetkililer, gözlemlerin nasıl yapıldığı ve kayıtların ne şekilde tutulduğunu aktardı. Gökbilimleri ve yerbilimleri konularında rasathane tarafından yapılan çalışmalarda kullanılmış çok çeşitli bilimsel aletlerin sergilendiği Rasathane Bilim Tarihi ziyaret edildi. Gezimiz, Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi ziyaretinin ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.