Hukuk Kulübü işbirliği ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ndeydik
28 Kasım 2019

Hukuk Fakültesi öğrencilerimizle 25 Kasım tarihinde Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’ne iş sahası gezisi düzenlendi.

Hukuk Kulübü işbirliği ile düzenlenen gezimizde ilk olarak Bakırköy Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Şefi Serkan Üncü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün geçmişi ve işleyişi hakkında detaylı bilgiler verdi. Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nde uygulanan adli hukuk süreçleri, denetimli serbestlik kararı verilebilen durumları, denetimli serbestlik kapsamında şüpheli veya sanığa yüklenebilecek yükümlülükler ve söz konusu yükümlülüklerin ihlali halinde şüpheli veya sanığın hukuki durumu hakkında bilgileri öğrencilerimizle paylaştı.

Serkan Öncü konuşmasının devamında Türkiye’nin en yoğun Denetimli Serbestlik Müdürlüğünün burası olduğunu belirterek çok sayıda dosya ile ilgilendiklerini söyledi. Öğrencilerden gelen “yükümlülerin ıslah edilme oranı ne?” sorusuna yurtdışındaki benzer uygulamalarda yüzde 1 oranının bile başarılı olduğunu belirleterek başarıyı ölçmenin çok zor olduğunu söyledi.

Kurum Şefi Serkan Üncü ve Uzman Sosyolog Merve Çetiner rehberliğinde müdürlük binasını gezen öğrencilerimiz, bireysel ve toplu görüşme odaları ile risk ve ihtiyaç belirleme alanlarını gözlemledi. Memur Mustafa Kayserilioğlu elektronik izleme kapsamında ev ünitesi, mağdur koruma ünitesi ve GPS ünitesinde kullanılan elektronik kelepçe hakkında bilgi vererek tanıtımını yaptı. Öğrencilerimizin sorularının cevaplanmasının ardından Hukuk Kulübü Başkanı Zübeyir İkbal Araz’ın hediye takdimi ile gezimiz sona erdi.