Kazısız Teknolojiler Seminerleri Yerli ve Milli Tünel Açma Makinası (TBM) ile Devam Ediyor
14 Kasım 2018

Mühendislik Fakültesi ve Yapı ve İnşaat Kulübü işbirliğiyle düzenlenen Kazısız Teknolojiler Seminerlerinin ikincisi 31 Ekim Çarşamba günü Haliç Yerleşkemizde gerçekleşti.

E-Berk Teknoloji Direktörü Kıvanç İren, seminere 2013’te Türkiye’de ilk kez TBM makinasının kesici kafa tasarım üretimini ve imalatını gerçekleştirdiklerini belirterek başladı. 2015 yılında ilk TBM fabrikasının kurulduğunu aktaran İren, 2017’de ilk yerli üretim olan TBM “Anadolu”nun tanıtımını yaptı. Türkiye’nin “Anadolu”nun üretilmesiyle dünyada TBM üreten 8. ülke olduğunu belirtti. Seminerimiz,  Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz’ın Teknoloji Direktörü Kıvanç İren’e hediye takdimiyle tamamlandı.