Meslek Seçimi ve Kariyer Planlamanın Önemini Almanya’daki Türk Öğrencilere Anlattık

Hayalimdeki Gelecek Seminerimiz için Almanya’nın Münih şehrindeki Türk öğrencilerle buluştuk.

Lise ve üniversite öğrencilerinin doğru meslek sahibi olarak mutlu bir geleceğe adım atmalarına yardımcı olmak amacıyla düzenlediğimiz Hayalimdeki Gelecek Semineri için 24 Nisan Pazartesi günü Almanya’nın Münih şehrindeydik. Uluslararası İlişkiler Daire Başkanlığı desteği ile başvurduğumuz Internship4ALL Konsorsiyum Programı kapsamında, YEK Akademi’de, lise ve üniversite çağındaki Türk öğrenciler ve velileriyle buluştuk.

Öğrenci ve velilerin sorularıyla aktif katılım sağladığı seminerimizde Kurumsal İlişkiler ve Eğitim Koordinatörümüz Yağmur Özek, öğrencilerin meslek seçimleri, kişisel yetenekleri, becerileri ve bu adımları dikkate alarak mutlu bir geleceğe hazırlanmaları konuları üzerinde durdu.

Türkiye’de tamamladığı lisans eğitiminin ardından Almanya’nın Münih şehrine gelen ve burada bir kez daha lisans eğitimi alarak BMW’de Arge Mühendisi olarak çalışan YEK Akademi Yöneticisi Levent Karadağ, öğrencilerin yurtdışı eğitim olanaklarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Almanya’daki eğitim ve iş fırsatlarını öğrenci ve velilere aktaran Karadağ, yurtdışında üniversite eğitiminden burs olanaklarına, çalışma izinlerinden yaşam koşularına varınca birçok konuya değindi. “Almanya’da üniversite okumanız için öncelikli olarak Türkiye’de herhangi bir üniversitenin bir bölümüne yerleşmeniz ve bunu belgelemeniz gerek” diyen Karadağ, sonrasındaki en önemli şartın C1 seviyesinde Almanca bilmek olduğunun altını çizdi. Ayrıca lise ve üniversite dönemlerinde sosyal ve sportif faaliyetlerde yer almanın ve öğrenci kulüplerinde aktif olarak çalışmanın, Almanya’daki üniversitelere kabul sürecinde önemli rol oynadığını belirten Karadağ, YEK Akademi olarak lisans ve yüksek lisans kabul süreçleri ve sonrasında da öğrencilere yol gösterici olduklarını sözlerine ekledi.

Üniversiteye hazırlık süreci, kişisel yeteneklerin fark edilmesi, yetkinliklerin meslek seçimine etkisi ve üniversite hayatı gibi konulara yer verdiğimiz seminerlerimiz, yüz yüze ve online olarak devam edecek.

YEK Akademi Hakkında

YEK Akademi (Yurtdışı Eğitim Akademisi) Almanya’da dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve doktora gibi eğitimler almak isteyen öğrenciler için danışmanlık veriyor. Ayrıca açık lise ve üniversite sınavlarına hazırlık gibi konularda da öğrencilere yol gösteren YEK Akademi, başvuru süreçleri ve sonrasındaki çalışma ve ikamet izinleri için de öğrencilere destek oluyor. Almanya’da öğrenim ve kariyer planlayan gençler için gönüllülük esasıyla çalışan YEK Akademi’yle ilgili detaylı bilgiye www.yek-akademi.com adresinden ulaşmanız mümkün.