İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı ziyareti

Kariyer Merkezi ve Hukuk Kulübü işbirliği ile öğrencilerimiz İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Metin Sarıhan’ı 26 Aralık 2022 tarihinde ziyaret etti.

Kariyer Merkezi Koordinatörü Hamza AYDIN eşliğinde düzenlenen ziyaretimizde bizleri karşılayan Başsavcı Metin SARIHAN ilk olarak öğrencilerimize Bölge Adliye Mahkemesi‘nin(BAM)  kurulum aşamalarından bahsetti. BAM‘ın ne anlama geldiğini detaylı olarak açıklayan Sarıhan, BAM‘ın ikinci derece yargılama mercii olduğunu söyledi. Birinci derece ve ikinci derece mahkemelerin farklarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Hakimlik, savcılık mesleklerinin öneminden bahseden Sarıhan bu meslekler için yeni uygulanacak sınav sistemiyle ilgili bilgiler verdi. Hukuk eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayarak bu sınav sistemiyle hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra sınavdan alınacak puana göre avukat, savcı veya hakim olunabileceğini söyledi..

Başsavcı Metin Sarıhan’a hediye takdimi sonrasında öğrencilerimizle bölge adliye mahkemesini gezerek etkinliğimizi sonlandırdık.