Mesleğinizi Severek Yaparsanız, Yaşadığınız Zorlukları Görmüyorsunuz.

Hukuk Fakültesi öğrencilerimizle mezunumuz Avukat Poyraz Metekol’u ofisinde ziyaret ettik.

Öğrencilik hayatında yaşadığı tecrübelerinden bahseden Metekol, “Derslerinizi aksatmadan her yeri gezmenizi deneyim kazanmanızı tavsiye ederim. Hocalarımız ile iletişiminiz iyi olmalı, onların söylediği her şeyde mutlaka bir tecrübe vardır. Aldığım eğitimi iş hayatımda kullanmaya devam ediyorum. Öğrencilik hayatınız boyunca gönüllü staj yapabilirsiniz ya da kendinizi geliştirecek hedeflerinize katkıda bulunacak farklı eğitimler de alabilirsiniz.” Dedi.

Mesleğe geçişini, “yüzme havuzda değil, okyanusta öğrenilir.” Sözüyle anlatan Metekol, “avukatlık mesleğini lise yıllarımdan itibaren çok istiyordum. Üniversiteyi kazandım ve bitirdim. Zorunlu stajımı daha bitirmeden kendi ofisimi açmaya karar verdim; çünkü kendi ofisimde işi deneyimleyerek çabamla öğrenmem, mesleğimde daha bilinçli ve sağlam adımlarla ilerlememde etkili oldu.” diyerek avukatlık mesleğine geçiş süreçlerini detaylı bir şekilde öğrencilerimize anlattı. Ayrıca hakimlik ve savcılık mesleğini tercih etmek isteyen öğrencilerimiz için, “çok kıymetli ve değerli meslekler, bu mesleği tercih etmek istiyorsanız üniversitenizin ilk yıllarından itibaren çok sıkı bir şekilde çalışmanızı tavsiye ederim.” Dedi. Sohbet havasında ilerleyen ziyaretimiz, öğrencilerimizin soruları ile devam etti. Verdiği cevaplarla öğrencilerimize yol gösteren Metekol’a hediye takdimi ile ziyaretimize son verdik.