Portfolyonuzu Aradığınız İşe Göre Şekillendirin

Mezun görüşmelerimiz için bu defa Grafik Tasarım bölümü mezunumuz Ayşe Sena Sarı’yı grafik tasarım uzmanı olarak çalıştığı Zikri Fikir İletişim’de ziyaret ettik.

Zikri Fikir İletişim’de grafik tasarım uzmanı olarak çalışan Ayşe Sena, sosyal medya ajansında çalışmak istediğini ve porfolyosunu da buna göre düzenlediğinin altını çizdi. “Yaptığınız tüm işleri portfolyonuza koyduğunuzda hem kalabalık oluyor hem de işveren aradığını kolayca bulamıyor. Başvuracağınız pozisyonun gerekliliklerine göre portfolyo hazırlarsanız, bu alandaki yetkinliklerinizi karşı tarafa kolayca aktarabilirsiniz” diyen Sarı, henüz mezun olmamış öğrenci arkadaşlarına mutlaka staj yapmalarını önerdi.

“Grafik tasarım çok geniş bir alan. Ambalaj da tasarlayabilirsiniz, video grafik uzmanı da olabilirsiniz. Hangi alanın sizi mutlu edeceğini görebilmeniz için mutlaka o alanı deneyimlemeniz gerekiyor. Bunun da en kolay yolu staj yapmak. Öğrenci arkadaşlarıma en büyük tavsiyem üniversite okurken staj yapmaları. Hem çalışacakları alanı mezun olmadan belirleyebiliyor hem de iş hayatında henüz mezun olmadan tecrübe kazanabiliyorsunuz. Bu da işverenler için belirleyici bir özellik oluyor” dedi.