Tiktok yerine Pinterest’te Vakit Geçirin
29 Aralık 2022

Zikri Fikir Ajans Başkanı Meltem Çeki’yi “Mutfakta Kim Var?” seminerimiz için Ayasofya Yerleşkemizde ağırladık.

Sözlerine sunumuna ismini veren “mutfakta kim var?” sorusuyla başlayan Çeki, sosyal medya ve dijital platformlardan, dergi ve gazetelere kadar tüm işlerin arka planında yani mutfağında grafik tasarımcıların olduğunu söyledi. Sektörün öğrenci ve mezunlardan beklentilerine değinen Çeki, “bazı programları bilmek çok önemli. Örneğin bir şekilde Photoshop öğreniyorsunuz, aşina oluyorsunuz ama After Effect ve Illustrator öğrenmeniz ve hakkıyla uygulamanız sizi sektörde bir adım öne çıkarıyor. Ben ajansa gelen özgeçmişlere baktığımda, kişinin After Effect ve Illustrator bilip bilmemesine çok önem veriyorum” dedi.

“İyi bir aşçı olmak için önce yapacağınız yemeği düşünmeniz gerek” diyen Çeki, öğrencilerin henüz üniversitedeyken çalışacakları alana karar vermeleri gerektiğinin altını çizdi. “Sosyal medya işi yapabilirsiniz, video grafik uzmanı olabilirsiniz veya ambalaj tasarlayabilirsiniz. Ama öncelikle ne yapmak istediğinize karar vermelisiniz. Dünyaya bir eser bırakmak için çalışın. Yaptığınız her tasarım sizin bir eserinizdir. Kendini geliştirebilmek, dünyada işler nasıl yürüyor anlayabilmek için Tiktok yerine Pinterest’te vakit geçirmenizi öneririm. Bütün dünya oraya bir şeyler yüklüyor. Oradan tasarımlara, renk ve font kullanımlarına bakarak ufkunuzu genişletebilir, yeni bir şeyler üretebilirsiniz. Burada önemli olan sizin kendinizi ne kadar geliştirmek istediğiniz. Metin yazarı size kafasında bir reklam tasarlayarak geliyor örneğin ama onun çıktısını siz oluşturuyorsunuz. Ne kadar çok araştırırsanız, o kadar ufkunuz genişler. Ufkunuz genişledikçe de farklı bir gözle bakmaya başlarsınız. Boş vakitlerinizde herhangi bir kozmetik markasına ait bir krem görseli indirin mesela bilgisayarınıza. O kremle ilgili sosyal medya gönderileri, özel gün mesajları veya kampanya görselleri oluşturmaya çalışın. Sonrasında bu markaya çalışmalarınızı gönderebilir, ummadığınız bir yerden staj veya iş fırsatı bile yakalayabilirsiniz”.

Sektördeki kişisel deneyimlerini ve kariyer yolculuğunu da öğrencilerimizle paylaşan Meltem Çeki, öğrencilerimize workshop sözü vererek sözlerini noktaladı.