Üstün Zekalı ve Yüksek Potansiyelli Çocukların Eğitiminde Yeni Bir Yaklaşım: TÜZYEV
24 Şubat 2016

Çocuklara ihtiyaç duydukları ve kendilerini geliştirebilecekleri özel eğitimi sunmak amacıyla, uluslararası standartlarda bir eğitim programı vermeyi amaçlayan TÜZYEV (Türkiye Üstün Zekalılar Yüksek Eğitim Vakfı) ile tanıştık. TÜZYEV Başkanı Mehpare Kınık Ustomar ile yapılan görüşmeye Kariyer Merkezi Genel Koordinatörü Soner Örnekol ve Eğitim Koordinatörü Seda Türkyılmaz katıldı.

Mozaik Eğitim Kurumları, Bilgi Eğitim Kültür Vakfı ve Georgia Üniversitesi Torrance Yaratıcılık Merkezi ile gerçekleştirilen işbirlikleri sayesinde ülkemizin üstün potansiyelli çocuklarına en geniş kapsamlı eğitim olanakları sağladıklarını belirten Ustomar, üniversitelerin özellikle mühendislik bölümü öğrencileriyle ilgilendiklerini, kurumlarında alan dersleri vererek öğrencilerin kapasitesine göre müfredat geliştirdiklerini aktardı.

Toplantımızda TÜZYEV’in vermiş olduğu eğitimler için üniversitemizin uygun bölümlerinden, idealist, kendini geliştirebilen, yaratıcı ve araştırmacı ruhlu öğrencilerimize staj konusunda destek olabilecekleri ve eğitmen kadrolarına alabilecekleri üzerine konuşuldu.

TÜZYEV Başkanı Mehpare Kınık Ustomar, 5-6 Mayıs tarihinde düzenlenecek olan Kariyer Günleri Etkinliğimizde stantlarıyla katılarak tüm öğrencilerimize bilgi verip destek olacaklarının da sözünü verdi.